Про це повідомляє «Російська планета» із посиланням на джерело, близьке до ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького.

«Ігор Плотницький і перші особи «Луганської народної республіки» відклали свою участь у традиційних святах на честь свята Хрещення Господнього у зв'язку з приїздом радника президента РФ», – цитує видання своє джерело.

За його словами, очікують, що після від'їзду Суркова продовжиться політика м'якої інтеграції «ЛНР» і «ДНР» до складу України як областей з особливим статусом.

«Можливо, саме про це йшлося під час недавньої закритої зустрічі в Калінінграді радника президента РФ з офіційним представником Держдепу США Вікторією Нуланд», – зазначає видання.

Джерело нагадало, що тимчасове відсторонення Владислава Суркова від роботи з «республіками» Донбасу сталося наприкінці жовтня минулого року після скандального арешту «МДБ ЛНР» «міністра палива, енергетики та вугільної промисловості» Дмитра Ляміна за звинуваченням у незаконних підпільних операціях із продажу вугілля України. Після цього з «ЛНР» було виведено багато радників – представників сурковської команди, включаючи й куратора інформполітики Родіона Мірошника.

ІА "Вголос": НОВИНИ