Це буде першою зустріччю на вищому рівні після зустрічі президентів Росії і США в Гельсінкі.

Про це пише Європейська правда із посиланням на Reuters.

«Такі контакти дійсно плануються і готуються», - заявив журналістам на селекторній нараді у середу прес-секретар Кремля Дмітрій Пєсков. Пєсков далі не уточнив.

Нагадаємо, що США оголосили про запровадження нових санкцій проти РФ, переконавшись у тому, що Москва несе відповідальність за атаку нервово-паралітичним агентом у Великій Британії.

14 серпня Конгрес США опублікував текст законопроекту про нові санкції проти Росії, який, серед іншого, передбачає заборону на доларові розрахунки для російських державних банків.

Санкції обіцяли впровадити двома етапами. Перший набуде чинності вже 22 серпня, а другий зреалізують у випадку, якщо Москва не виконає американських вимог щодо біологічної та хімічної зброї.

Відразу після появи у ЗМІ інформації про запровадження можливих санкцій російський рубль рекордно обвалився. Згодом прем’єр-міністр РФ Дмитро Медведєв заявив, що вважатиме впровадження цих санкцій «війною», але при тому наголосив, що Росії вони «не страшні».

Як писав «Вголос», Путін і Меркель можуть об’єднатися проти Трампа. Зокрема, на черговій зустрічі 19 серпня вони обговорюватимуть низку економічних та геополітичних питань: в першу чергу, вироблення спільних рішень щодо США через протекціонізм Трампа в торгівлі і будівництво газопроводу «Північний потік-2».

ІА "Вголос": НОВИНИ