Про це свідчить рішення Господарського суду м.Києва від 5 жовтня, повідомляють «Наші гроші». 

У 2013 році Київська облрада уклала зі згаданим підприємством договір про умови ведення мисливського господарства і передала користування на 20 років 11790 га мисливських угідь.

Ці угіддя розташовані у тому числі в межах Іванківського району. Під полювання фактично було передано земельні паї жителів сіл району. За інформацією сільрад, питання передачі земель під полювання не розглядалося і згода власників паїв не надавалася.

Тому прокурор стверджує, що договір про умови ведення мисливського господарства з ПП «Соколине Полісся» суперечить законодавству.

Однак суд встановив, що передачу землі погодили підприємства, які орендували зі землі у селян. Так, сільсько-господарський виробничий кооператив «Олізарівський» дав згоду на використання під полювання на 800 га. ТОВ «Зелена хвиля» дало згоду на 3772 га. Щодо решти угідь, то її передачу погоджували користувачі – державні лісгоспи, а також сільради.

Таким чином, суд вирішив, що додаткове погодження з власниками ділянок не було потрібне за наявності згоди орендарів – користувачів цієї землі.

Засновниками ПП «Соколине Полісся» є Віталій Миколайович Кожура, Микола Олександрович та Олександр Миколайович Соколи.

Віталій Миколайович Кожура відомий як радник голови «Антикорупційного комітету України». На сайті організації головою значиться Олег Устінов. В Україні зареєстрована однойменна громадська організація, що з 2013 р. значиться у стані припинення. Також у 2010-2012 рр. Кожура значився директором ТОВ «Команда-А», що займалося слідчою діяльністю і безпекою. Співзасновником цієї компанії тоді був «Міжнародний фонд ветеранів спецпідрозділів «Альфа».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ