Про це він заявив з трибуни Верховної Ради у четвер, 5 квітня, - пише Українська правда.

За його словами, прокуратура та Служба безпеки проінформували суспільство про розкриття замаху на нього біля телеканалу «Еспресо», в результат якого загинуло двоє осіб і троє були поранені.

«Встановлені особи-виконавці. Це Лисак Ігор, Григорян Олександр та М'ятних Михайло.

Координатором цього терористичного акту був офіцер Головного управління розвідки Міністерства оборони Російської Федерації», - сказав Мосійчук.

Він зазначив, що наразі затриманий тільки М'ятних, який перебуває у слідчому ізоляторі СБУ та дає свідчення.

Двоє інших - в Ічкерії та на території окупованого Криму.

«І, враховуючи все це, я звертаюся до Міністра закордонних справ, до Генерального прокурора, який брав активну участь у розслідуванні, з вимогою направити документи до Російської Федерації з вимогою екстрагувати осіб, винних у цьому терористичному акті і віддати українському правосуддю», - заявив нардеп.

«У випадку, якщо це не відбудеться, то це дає всі підстави вважати Росію країною-терористом», - додав він.

Також Мосійчук додав, що замах на нього був скоєний з метою дестабілізувати ситуацію в країні і через його позиції щодо російської агресії.

Як писав «Вголос», перший заступник прокурора Києва Павло Кононенко заявив, що вибух під «Еспресо» – це замах на Мосійчука, організований Генштабом РФ.

Нагадаємо, що 25 жовтня в Києві біля приміщення телеканалу «Еспресо.TV» прогримів вибух, в якому були поранені п'ятеро осіб. Один з них, охоронець Мосійчука Руслан Кушнір, незабаром помер від поранень по дорозі в лікарню. Багаточисленні осколкові поранення отримали нардеп Ігор Мосійчук та ще троє осіб, у тому числі і політолог Віталій Бала. Згодом підтвердилася інформаця про загибель ще однієї людини - екс-працівник юридичного департаменту МВС Михайло Морміль, який проходив поряд із місцем вибуху.

За фактом вибуху було порушено кримінальну справу за ст. 258 КК «Терористичний акт».

У постраждалого нардепа були діагностовані поранення кінцівок, спини і живота. Як заявили в прес-службі Мосійчука, він вважає, що у замаху є «російський слід».

3 квітня під час брифінгу в Одесі Голова СБУ Василь Грицак повідомив, що теракт, під час якого постраждав нардеп Мосійчк, розкрито.

ІА "Вголос": НОВИНИ