Про це заявив депутат від цієї політичної сили, перший заступник голови правоохоронного комітету Ігор Мосійчук у понеділок в ефірі каналу «112 Україна», – передає Українська правда.

«Вчорашніми бездумними діями цинічні бариги, які сидять у владних кабінетах на печерських пагорбах і політичні аферисти-провокатори, які вчора прорвали кордон, здійснили напад на режимний об'єкт, який абсолютно не відрізняється від нападів, які були на сході у 2014 році. Вони поставили під загрозу українську державність», – сказав він.

Мосійчук порівняв події 10 вересня «із заколотами більшовиків на заводі «Арсенал». На його думку, потрібно затримувати й арештовувати тих, хто «зазіхнув на українську державність під керівництвом Саакашвілі-Тимошенко». Нардеп обурився, що депутати прикривалися депутатською недоторканністю – і «сприяли нападу на прикордонників і поліцію».

«Я зараз перебуваю у Варшаві, мав нагоду спілкуватися з європейськими політиками – всі перебувають просто в шоці… Зараз я відбуваю в аеропорт, повертаюся в Україну. О 15 годині відбудеться засідання фракції «Радикальної партії Олега Ляшка»,  – повідомив Мосійчук.

«Ми вимагаємо негайного скликання позачергового засідання українського парламенту, на яке мають бути покликані керівники всіх силових структур, генеральний прокурор, президент і Кабінет міністрів – і маємо чітко дати відповіді суспільству на те, що вчора відбулося», – заявив він.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ