Друга ракетка світу Рафаель Надаль отримав «Великий хрест» – найвищу державну нагороду в Іспанії, яку можуть отримати спортсмени. Це відбулося через два дні після перемоги у фіналі Ролан Гаррос над Новаком Джоковічем.

Про нагородження Рафаеля Надаля повідомляє іспанське видання Mundo Deportivo.

Як зазначається, таку нагороду друга ракетка світу отримав за свої спортивні заслуги протягом кар'єри. Нагорода «Великий хрест» є найвищою в Іспанії, яку можуть отримати спортсмени.

До Надаля таку нагороду отримували легендарні футболісти Хаві, Ікер Касільяс й Андрес Іньєста, а також посмертно гірськолижниця Бланка Фернандес Очоа.

Це один з найвидатніших і найвідоміших тенісистів. Нині він є другою ракеткою світу й поступається Новаку Джоковічу. Уперше став першою ракеткою світу ще у 2008 році.

Перемога на Ролан Гаррос 11 жовтня стала 13-ю для Надаля. І це його 20-й титул на турнірах Grand Slam. Окрім того, тепер в Надаля 100 перемог на Ролан Гаррос.

Як відомо, 11 жовтня відбувся фінал "Ролан Гаррос-2020" в чоловічому одиночному розряді – перша ракетка світу Новак Джокович зустрічався з другим номером світового рейтингу Рафаелем Надалем. Фінальний поєдинок тривав 2 години та 41 хвилину. Гра складалася з трьох сетів і завершилася перемогою Надаля – 6:0, 6:2, 7:5.

ІА "Вголос": НОВИНИ