Відповідне звернення до Президента, Прем’єр-міністра та голови Верховної Ради було прийнято на сесії 23 лютого, розповів власкору «Вголосу» голова райради, свободівець Андрій Бадзюнь.

Депутати Іваничівської районної ради стурбовані тим, що  нещодавно Фонд державного майна України оприлюднив перелік із 270 об’єктів для продажу у 2017 році.

«Ми вже всі відчули згубні наслідки попередніх приватизацій життєво важливих підприємств. Водночас очевидно, що нинішні олігархічно-промислові групи злочинним шляхом заволоділи більшістю стратегічних об’єктів в Україні. Прикладом цього є «Укртелеком», який належить олігархові Рінату Ахметову і який свого часу було приватизовано за безцінь. Окрім того, інвестори порушили статтю 27 Закону України «Про приватизацію державного майна», оскільки покупець акцій не виконав приватизаційних умов, а саме: не передав Держспецзв’язку обладнання телекомунікаційної мережі спеціального призначення. Через це державний бюджет втратив 220 млн. гривень. Сьогодні є всі підстави, аби повернути «Укртелеком» державі. Проте цю операцію, як і решта великих приватизаційних оборудок режиму Януковича, досі не скасовано в судовому порядку», - йдеться у зверненні.

Депутати Іваничівської районної ради вимагають:

-  відмовитися від спроб приватизувати прибуткові державні підприємства та ті, які мають стратегічне значення для країни.

- повернути в державну власність стратегічні підприємства: виробників електричної і теплової енергії, обленерго, облгазів, водоканалів;

-  повернути в державну власність усі незаконно приватизовані підприємства.

ІА "Вголос": НОВИНИ