Компанія SpaceX вела пряму трансляцію запуску, передає РИА Новости.

Старт ракети був даний в 01.53 мск в четвер. Ракета-носій виводить на геостаціонарну перехідну орбіту супутник для американського супутникового оператора EchoStar.

Як повідомили в компанії напередодні старту, супутник SES 11 / EchoStar 105 на орбіту виводить ракета, перший ступінь якої раніше використовувалася для відправки до МКС вантажного корабля Dragon в лютому. Через 10 хвилин після старту перший ступінь, що довів свою багаторазовість успішним стартом, здійснив посадку на платформу біля Атлантичного узбережжя США.

Як повідомив провідний трансляції SpaceX, для компанії це увісімнадцяте успішно повернувся після старту перший ступінь Falcon 9.

Супутник подвійного призначення, який прийде на зміну супутникам AMC-15 and AMC-18, призначених для передачі телекомунікаційного та інтернет-сигналу для потреб уряду США на території 50 штатів Америки, а також в районі Мексиканської затоки і в країнах Карибського басейну. SES-11 створений для передачі відеосигналу з високою роздільною здатністю HD і UHD.

ІА "Вголос": НОВИНИ