Новий очільник Центральної виборчої комісії Олег Діденко вважає, щоб провести вибори на тимчасово окупованих територіях Донбасу, потрібні відповідні умови.

Про це повідомляє РБК-Україна.

Це питання має бути законодавчо врегульоване.

За його словами, для того, щоб вибори на Донбасі відбулися, треба врегулювати питання безпеки на законодавчому рівні. Новообраний глава ЦВК вважає, що в тих умовах, які є у нас зараз, вибори на тимчасово окупованих територіях - це питання не до ЦВК, а до законодавця.

«... ми не можемо чогось припускати зараз, але я вважаю, що рано чи пізно вибори будуть проведені на всій території України і вона буде звільнена», - зазначив глава Центрвиборчкому.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський заявив, що вибори на окупованій частині Донбасу можливі лише після виведення російських військ за українським законодавством.

1 жовтня українська делегація під час засідання Тристоронньої контактної групи (ТКГ) у Мінську підписала “формулу Штайнмаєра”.

У мережі опублікували документ, який підписали учасники Тристоронньої контактної групи (ТКГ) з урегулювання конфлікту на Донбасі на засіданні в Мінську 1 жовтня.

ІА "Вголос": НОВИНИ