Компанія Raiffeisen Investment AG провела перевірку компанію "РосУкрЕнерго" і не знайшла порушень дотримання законодавчих вимог в її діяльності.

Про це йдеться в коментарі управляючого Raiffeisen Investment AG Вольфганга Путчека, поширеному прес-службою.

"Наша стандартна процедура з залучення нових клієнтів включає сувору перевірку дотримання законодавчих вимог, і вони пройшли її", - наголосив він.

"Ми ведемо бізнес тільки у рамках законодавства, а всі платежі проходять через один бізнесовий банківський рахунок у Відні. Ми не маємо справ з тими, хто діє за межами закону", - додав управляючий директор Raiffeisen Investment AG.

Він відзначив, що розслідування, розпочате на прохання екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко у червні минулого року, "не виявило нічого, що могло б дискредитувати "РосУкрЕнерго".

Щодо закидів на адресу компанії з боку окремих політичних сил, то Путчек відзначив, що "можливо очікувати таких коментарів від політиків впродовж політичного року".

"Усі повинні насторожено ставитись до політичних коментарів у політичному році. Особливо, коли вони відносяться до таких вирішальних питань, як енергетичне майбутнє України", - сказав він.

При цьому Путчек зокрема послався на коментарі Тимошенко, яка розкритикувала угоду між українським Урядом та "РосУкрЕнерго". Згідно з умовами угоди, газ постачається за ціною $95 за тисячу кубометрів замість $230, запропонованих "Газпромом".

Україна може платити й менше. "Газпром" погодився збільшити ціну за транзит

Як відомо, "РосУкрЕнерго" - це спільне підприємство Raiffeisen Investment AG та російського "Газпрому". Водночас в ЗМІ неодноразово писалося, що за цією компанією стоїть Семен Могилевич, який знаходиться в міжнародному розшуку.

Українська правда



ІА "Вголос": НОВИНИ