Про це повідомляє Кореспондент 

Так, генеральний секретар організації «Репортери без кордонів» Крістоф Делуар висловив обурення такою маніпуляцією.

«Репортери без кордонів» рішуче висловлюють обурення у зв'язку з розкритою маніпуляцією, проведеною українськими спецслужбами в рамках інформаційної війни. Завжди вкрай небезпечно, коли держави «грають» з фактами, особливо - коли це роблять з журналістами», - написав він у Twitter.

Жаль з приводу поширення Україною дезінформації про вбивство Бабченка висловив і представник Організації з безпеки і співпраці в Європі (ОБСЄ) з питань свободи ЗМІ Арлем Дезір. Про це він написав у Twitter.

«Щасливий, що Аркадій Бабченко живий! Я висловлюю жаль з приводу рішення про поширення неправдивої інформації про життя журналіста. Держава зобов'язана надавати громадськості правильну інформацію», - написав він.

Нагадаємо, 29 травня стало відомо про скоєний замах на російського журналіста Аркадія Бабченка. Повідомлялось, що він після пострілів у спину помер у кареті «швидкої».

Слідчі почали кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) КК України за фактом вбивства російського журналіста Аркадія Бабченко.

СК РФ також порушив справу щодо вбивства журналіста Бабченка у Києві. Російські слідчі хочуть допомогти Україні в справі про вбивство Бабченка.

На брифінгу 30 травня голова СБУ Василь Грицак повідомив, що Бабченко живий.

Аркадій Бабченко на сьогоднішній прес-конференції вибачився перед рідними за своє «вбивство».

СБУ оприлюднила відео затримання замовника вбивства Аркадія Бабченка.

ІА "Вголос": НОВИНИ