Про це під час прес-конференції на тему: «Другий рік роботи Львівської обласної ради VІІ скликання» у середу, 15 листопада, розповів голова ЛОР Олександр Ганущин, передає кореспондент «Вголосу».

«У 2017 році, зокрема запланували облаштування 10 універсальних великих спортивних комплексів, 36 спортивних майданчиків зі штучним покриттям, 65 майданчиків із тренажерним обладнанням та заміну штучного покриття на раніше встановлених майданчиках, – зазначив він.

За його словами, запланували  і реорганізацію низки комунальних закладів. «Сподіваємось, що у Червонограді на місці вивільненого інтернату 1 вересня 2018 року запрацює новий ліцей від Академії сухопутних військ», – додав  очільник ЛОР. Згадав і про реорганізацію фтизіатричної служби та запевнив, що зайвого майна будуть позбуватися шляхом конкурентного продажу.

Акцентував і на роботі в інших сферах: «Ми презентували на початку року нову програму з енергозбереження у бюджетній сфері з фінансуванням у 30 млн грн. Також цього року на фінансування 619 мікропроектів-переможців з обласного бюджету скерували 70 млн грн. У наступному році плануємо збільшити фінансові ресурси на цю мету до 100 млн грн», – додав Олександр Ганущин.

За його словами, на Львівщині реалізовуватимуть і 10 транскордонних проектів у співпраці з Польщею та Білоруссю. Серед інших досягнень – відкриття на Верецькому перевалі Меморіального комплексу січовикам Карпатської України.

«Фінансуємо також всі військові частини на території області. Триває активна співпраця зі Сходом, зокрема обмін вчителями та мистецькими колективами Луганщини», – продовжив він. – Щодо роботи у сфері екології – ми залучили значні кошти на роботи із облаштування полігонів ТПВ на Львівщині».

Розповів очільник ЛОР і про Перспективний план формування ОТГ: він передбачає утворення 84 громад. Зараз сформували 35 ОТГ.

Зазначив і те, що на 25 жовтня з початку року Львівською обласною радою проведено 7 сесій, 14 пленарних засідань, під час яких ухвалено 209 рішень.

«У планах на наступний рік – посилення розвитку інфраструктури, розширення конкурсу мікропроектів, розширення природозаповідного фонду, зокрема плани щодо створення кількох національних парків на території Львівщини, реформування комунальних закладів, продовження роботи зі Сходом України та у напрямку транскордонного співробітництва тощо. Також вже у грудні цього року відкриють відремонтоване пологове відділення Львівської обласної клінічної лікарні», – резюмував Олександр Ганущин.  

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ