Найбільше вигідно поширювати міф про непрохідність «Свободи» у Парламент  Путіну, бо він пам’ятає, як отримав від націоналістів по зубах на Майдані, коли вже зробив Януковича маріонеткою та думав, що Україна – у його руках, маючи при цьому велику фракцію «Партії регіонів» та комуністів у Парламенті.

Про це «Вголосу» розповів директор недержавного аналітичного центру «Українські студії стратегічних досліджень», «свободівець» Юрій Сиротюк.

Натомість, за його словами, це націоналісти зробили Майдан і вигнали ворогів. Другого разу він отримав по пиці на Донбасі, коли думав, що російський спецназ захопить пів України, а його зупинили майданівці та націоналісти.

«Мріє, щоб націоналісти були непрохідними і Медведчук, бо він розуміє, що націоналісти у Парламенті не дозволять йому реалізувати його плани просто фізично, бо, як гнали у 2012 році регіоналів, так і Медведчука за колони загонять і не дадуть йому навіть розвернутися», - розповів Сиротюк.

Та додав: «Але що найцікавіше: як з’ясувалося, ті речі, які дуже вигідні Путіну і Медведчуку, зараз озвучує у Західній Україні команда Петра Порошенка. І це той президент, який казав, що Україна сильна, як ніколи, той, що казав, що ми вже навіки позбулися путінського іга… Однак він чомусь не їздить Півднем та Сходом. При цьому електорат цієї частини країни де-факто пустили під «заріз», бо ми ж розуміємо, що реанімація ексрегіоналів у партії Медведчука в Парламенті туди поверне тих, кого добровольці та волонтери звідти гнали. При цьому експрезидент каже про реванш, але це ж він не посадив Медведчука і взагалі нікого не посадив».

Більше читайте тут: «Юрій Сиротюк: «Порошенко хоче здійснити золоту мрію Путіна – побороти українських націоналістів».

ІА "Вголос": НОВИНИ