Про це йдеться у програмі «Правда. Розслідування» на телеканалі НТА.

Неефективним воно виявилось, тому що внаслідок реформування інспектори охорони праці отримали необмежені права і повноваження.

«Ми маємо можливість проводити інспекційні відвідування у будь-який час доби, на будь-яких об’єктах, де використовується наймана праця», – розповів у програмі головний державний інспектор ГУ Держпраці у Львівській Області Ростислав Клим.

Підтверджують факт невдалого реформування і випадки затримання  на хабарах працівників Держпраці по всій Україні.

Втім, запитання виникають не лише до підлеглих, яких ловлять на хабарах, але й до керівництва. Зокрема, Львівського управління Держпраці. Серед них – перша заступниця начальника у Львівській області Олена Грицак, яка «забула» про вартість своєї земельної ділянки.

Під пильним наглядом, а згодом і у кайданках правоохоронців, у 2016 році опинився перший заступник голови Державної служби з питань праці Михайло Бардонов. Високопосадовець вимагав від керівника комерційної структури 100 тисяч гривень щомісяця за надання дозволу на здійснення робіт в експертно-технічній галузі.

Більше про те, чим насправді займаються в Головному управлінні Держпраці у Львівській області та чому реформа системи органів Держнагляду дала збій, дивіться у відео.

Нагадаємо, програма «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА із березня 2017 року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ