Про це він сказав у своєму виступі перед учасниками інформаційного заходу з питань обговорення змін до Конституції України (в частині децентралізації влади) у Львівській обласній раді, повідомляє прес-служба ЛОР.

Відзначимо, що цей інформаційний захід проводить програма «Рада: підзвітність, відповідальність, демократичне парламентське представництво», що впроваджується Фондом Східна Європа за підтримки Відділу демократії Агентства АСША з міжнародного розвитку (USAID) в рамках співпраці з Верховною Радою України та Адміністрацією Президента України та на сприяння в розробці і впровадженню реформ в Україні.

Голова обласної ради Петро Колодій сказав: «Cьогодні надзвичайно важливий час – це провадження реформ в Україні. На жаль, нині цей процес іде повільно. Після Революції гідності у нас велика відповідальність перед українським народом, перед нашою державою».

Петро Колодій розповів, що під час Революції гідності Львівська обласна рада показала шлях до реформ, ухваливши 25 січня 2014 року рішення про створення виконавчого комітету. Відтоді, за відсутності голови Львівської обласної державної адміністрації, Львівська обласна рада взяла на себе відповідальність і працювала в режимі виконавчого комітету, показавши, як потрібно впроваджувати реформи та яким шляхом нам потрібно рухатися.

«За основу ми взяли модель нашого сусіда – Республіки Польща, яка є найдосконалішою і визнана найкращою в Європі», – сказав він.

Очільник Львівської обласної ради переконаний: ми повинні визнати, що за 24 роки незалежності не зробили кроків у реформуванні, проведенні децентралізації, і, не видумуючи нічого, впровадити польський досвід у життя.

«Ми зараз повинні виконати ті завдання, які стоять перед нами, на «відмінно». Нині всім треба бути відповідальними», – наголосив Петро Колодій.

ІА "Вголос": НОВИНИ