Колись військовий діяч був попечителем іноземних колоністів на території нинішньої Одещини, передає Укрінформ.

Зазначають, що бюст царського генерала роботи скульптора Олександра Токарєва розмістили на мармуровому постаменті, на якому раніше був пам'ятник Леніну.

На п'єдесталі зазначено: «Генералу Інзову - засновнику Болграда».

Повідомляють також, що ініціатором встановлення бюста став «Фонд імені Інзова», який очолює нардеп, член депутатської групи «Партія «Відродження» Антон Кіссе. Це вже другий пам'ятник російському генералу на півдні Одещини. Перший було відкрито з ініціативи того ж Кіссе у райцентрі Тарутине.

Як відомо, після перших вбивств активістів Революції гідності Кіссе вважав Януковича законним президентом і переконував, що на Майдані відбулося громадянське протистояння, а не протистояння громадян і силовиків. Тоді Кіссе публічно закликав Януковича застосувати усю «силу закону» до протестувальників. Він же підписав українофобське звернення депутатів від Партії регіонів і КПУ до депутатів польського Сейму з проханням «визнати Волинську трагедію геноцидом щодо польського населення і засудити злочинні діяння українських націоналістів» в червні 2013 року.

ІА "Вголос": НОВИНИ