На ринках нашої держави рекордно «злетіли» ціни на ягоди та фрукти. Про це заявила експерт Катерина Звєрєва, пише EastFruit.

Зокрема, через заморозки та втрату частини врожаю у 2,6 рази зросла вартість полуниці, також знизився врожай суниці, різко подорожчали яблука та черешні.

Ще один негативний фактор – потужні опади, які впливають на якість та кількість збору ягоди і фруктів.

До того ж у більшості європейських держав також спостерігаються проблеми з урожаєм ранніх фруктів, і на цьому тлі зростає попит на яблуко.

Станом на сьогодні на українському ринку переважає Імпортна груша. Ціни на фрукт за рік зросли на 30-35%.

У сегменті імпортних товарів найменше подорожчали банани-на 2-4% в опті. Ціни на лимон на 25% вище, ніж роком раніше, а на апельсин – на 40%. Попит на ці фрукти збільшився під час карантину.

Сади абрикоса в Україні також постраждали від заморозків, і урожай очікується вкрай низький. Отже, це позначиться на цінах. При цьому найближчим часом збільшиться пропозиція імпортного абрикоса з Туреччини, Узбекистану та Іспанії.

Через тиждень на ринку з'являться перші партії ранньої лохини з південних регіонів. За словами фермерів, вона постраждала від заморозків, проте збільшення площ цього року може компенсувати цей фактор. Відповідно, лохина може стати єдиною ягодою, ціни на яку в цьому сезоні будуть нижче, ніж роком раніше.

Читайте також: Заробітки в Україні та у світі, які продукти можна купити на мінімальну зарплату (інфографіка).

ІА "Вголос": НОВИНИ