Французький автоконцерн Renault передасть свою 68%-ву частку в капіталі «АвтоВАЗу» на користь Центрального науково-дослідного автомобільного та автомоторного інституту «НАМІ» з опціоном на викуп протягом наступних 5-6 років.

Про це повідомив голова Мінпромторгу РФ Денис Мантуров, за інформацією агентства «Інтерфакс», посилань на яке ми не здійснюємо.

Частку у московському автозаводі ЗАТ «Рено росія» французи передадуть москві. Деталізує інформацію «Економічна правда»:

«Renault через дефіцит коштів на підтримку працездатності або діяльності своїх підрозділів у росії, ухвалює рішення передати акції »АвтоВАЗу« та »Автофрамоса« (московський автозавод ЗАТ »Рено росія« – ред). »Автофрамоса« – москві, як суб'єкту. Що стосується »АвтоВАЗу«, то, швидше за все, це буде НАМІ, наш профільний інститут, який візьме на себе ці акції з можливим поверненням у випадку, якщо колеги ухвалять рішення повернутися», – сказав Мантуров.

Renault зараз володіє 68% акцій «АвтоВАЗу» через «Лада Авто Холдинг», в якому 32% – у держкорпорації «Ростех».

Частка французького автоконцерну в московському автозаводі, заснованому наприкінці 1990-х років як спільне підприємство «Автофрамос» та пізніше перейменоване на «Рено росія», до кінця 2012 року була доведена до 100%.

За словами міністра, очікується, що передача частки в «АвтоВАЗі» французьким концерном «буде, умовно, угода »за рубль".

«Але з опціоном на п'ять або шість років – термін, протягом якого Renault можуть ухвалити рішення щодо викупу акцій назад. А якщо ми в цей період здійснюватимемо інвестиції, це також буде враховано у вартості», – уточнив Мантуров.

Він наголосив, що обговорень участі китайських та корейських компаній у капіталі «АвтоВАЗу» не велося.

Говорячи про те, що буде з виробничими процесами на «АвтоВАЗі» Мантуров заявив:

«Ми виходимо з того, що основні платформи збережуться, якщо Renault врешті-решт збереже свою поточну позицію, але ми поміняємо логістику і постачальників компонентів, в першу чергу, на російських».

Нове керівництво «АвтоВАЗу», за словами голови Мінпромторгу, призначатимуть «НАМІ спільно з Ростехом».

Мантуров також повідомив, що московський майданчик Renault, де до призупинення виробництва у березні цього року випускалися моделі Duster, Kaptur, Arkana та Nissan Terrano, консервувати не планується.

Читайте сьогодні також на сайті ІА «Вголос»:

 

ІА "Вголос": НОВИНИ