Відзвітуватися про отримані минулого року доходи варто спортсменам, акторам та іншим представникам творчих професій у випадку, якщо при нарахуванні та виплаті таких доходів не було сплачено ПДФО та ВЗ.

Подати Декларацію можна як у паперовому вигляді у Центрі обслуговування платників чи відділеннях ОДПІ, так і засобами сучасних інформаційних технологій.

Декларантам варто скористатися спеціальним електронним сервісом «Декларація про майновий стан» у відкритій частині електронного кабінету платника, який розміщено на головній сторінці офіційного веб-порталу ДФС України (sfs.gov.ua) або за посиланням cabinet.sfs.gov.ua.

Фізичні особи – платники податків у відкритій частині Електронного кабінету платника можуть заповнити, зберегти та роздрукувати Декларацію, а у розділі «Введення звітності» особистого кабінету з використанням електронного цифрового підпису (далі – ЕЦП) можуть подати декларацію в електронному вигляді.

Отримати безкоштовно ключі ЕЦП можна у пунктах реєстрації користувачів Акредитованого центру сертифікації ключів при ГУ ДФС у Львівській області центрі сертифікації ключів ІДД ДФС за адресою: м. Львів, вул.Стрийська,35 каб. 136.

Детальніше про режим роботи та контактні телефони пунктів реєстрації користувачів АЦСК ІДД ДФС можна дізнатися у розділі «Контакти» офіційного інформаційного ресурсу АЦСК ІДД ДФС за посиланням:http://acskidd.gov.ua/contacts

Прозвітувати про отримані у 2016 році необхідно за новою формою декларації, яка затверджена наказом Міністерства фінансів України від 15.09.2016 №821 «Про внесення змін до наказу Міністерства фінансів України від 02 жовтня 2015 року №859».

Останній день подання декларації за 2016 рік для громадян – платників податків і осіб, які провадять незалежну професійну діяльність та які зобов’язані подати декларації 3 травня 2017 року.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ