За даними ресурсу, кожні 30 секунд один громадянин України вирушає за кордон, повідомив телеканал «112 Україна» під час гостьової студії, в якій перебував міністр соціальної політики України Андрій Рева.

«Починаючи з 20 лютого вже виїхали 246 000 громадян. Ось такий підрахунок робить сайт http://www.ukrainianpeopleleaks.com/, посилаючись на слова міністра закордонних справ Павла Клімкіна. Зараз бачимо на екрані в реальному часі, що цей сайт показує. А пан Клімкін заявив, що Україну залишає більш ніж 100 000 українців щомісяця. А в минулому році виїхали близько мільйона», – повідомили в ефірі телеканалу.

За словами міністра соціальної політики Андрія Реви, цифри сайту можна прокоментувати таким чином: «Нам державна прикордонна міграційна служба дала стабільну цифру, скільки людей наших перебувають за кордоном за їхніми даними, а фактично – працюють. Це 3 мільйони 200 тисяч людей. Справа в тому, що міграція наша дуже неоднорідна. Величезна маса людей виїжджає на тимчасову сезонну роботу. І, виїхавши на два-три місяці, потім вони повертаються. Їдуть інші. І такий кругообіг. У міграції задіяна досить велика кількість людей. Але постійно за кордоном перебувають 3 мільйони 200 тисяч осіб», – заявив міністр.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ