Надвечір 18 лютого 2014 на перехресті вулиць Великої Житомирської та Володимирської поранення дістали семеро учасників Революції Гідності. У злочині підозрюють Олега Гебана та Сергія Костенка, нагадує 5 канал

Прокурори та сторона обвинувачення просили суд змінити запобіжний захід на тримання під вартою. Адвокати, натомість, просили лише нічний домашній арешт.

Суд продовжив цілодобовий домашній арешт із носінням електронного браслета ще на два місяці.

«Суд залишив їм запобіжний захід у вигляді домашнього арешту, цілодобового. Наше клопотання було відхилено, не задоволено, і їм продовжили домашній арешт на два місяці. По завершенні двох місяців подивимося. Якщо будуть підстави, звертатимемося повторно з клопотанням про зміну їм запобіжного заходу. Якщо вони порушуватимуть протягом цих двох місяців умови домашнього арешту, то таке клопотання ми заявимо ще раніше», – зазначив прокурор ГПУ Богдан Нагірняк.

Як відомо, Гебана та Костенка затримали взимку 2015 року. Їх обвинуватили в нападі з використанням вогнепальної зброї надвечір 18 лютого 2014 на перехресті вулиць Великої Житомирської та Володимирської. Під час нападу семеро учасників Революції Гідності дістали численні вогнепальні поранення. Під час слідчих дій обвинувачені перебували під вартою. У грудні 2017 року їх відпустили під домашній арешт. Справа й досі перебуває на етапі досліджень письмових доказів. Ні свідків, ні самих обвинувачених за три роки судового процесу ще жодного разу не допитували.

ІА "Вголос": НОВИНИ