Відповідне інтерв’ю українського політика, голови політичної партії Всеукраїнське об'єднання «Свобода» публікує «Голос Свободи».

«Ті, кого звинувачували в надмірній терплячості, – повстали і здивували світ. Стало очевидно, що знамените українське волелюбство часів козаччини, отаманів-холодноярців, вояків УПА – присутнє в генетичному коді української нації назавжди. І як вулкан Везувій – може вирватися на поверхню будь-коли і змести кривдників.

Водночас революція триває. Ба більше – вона вступає в свій найбільш інтригуючий та не менш складний, аніж попередні, етап. Адже наступним завданням, після падіння режиму Януковича, було ліквідувати наслідки його правління, перекрити промосковським холуям, викоханим на путінських газових доларах, ‒ дорогу до влади. Натомість через два роки після розстрілів на Інститутській час терплячого очікування минув, і люди остаточно пересвідчилися: все те, що гарно почувалося за Януковича, попіднімало голови. Відбувається реванш одіозних персон, які так і не сіли до в’язниці, натомість сіли в нові владні крісла.

Відбувається реванш низинних інстинктів періоду правління регіоналів: духовної вбогості, патологічної захланності, корупції. Коли замість кинути всі зусилля на вигнання окупанта, повернути синів нації з окопів – «слуги народу» один наперед одного набивають матраци готівкою. Вірус самовпевненості – віра в те, що от, мовляв, «я впіймав Бога за бороду, відставка – це не про мене» ‒ виявився дуже заразним і перекинувся від колишньої влади на теперішню.

Але Революція Гідності – освячена кров’ю тих, чиє життя обірвалося на Інститутській. Прокляття Майдану вже вигнало з країни купку злодіїв, добереться воно й до тих, хто уміло скористався з жертовності сильних людей задля маніпулювання святими речами та власного зиску», - вважає Олег тягнибок.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ