Про це УП повідомив начальник управління спецрозслідувань ГПУ Сергій Горбатюк.

Він пояснив, що у зв'язку з неодноразовими неявками на допит, було ухвалено рішення про примусовий привід Бубенчика до слідчого для проведення слідчих дій.

«Він був доставлений, йому повідомили про підозру і звернулися до суду з клопотанням про обрання запобіжного заходу. Суд має приймати рішення. Нашого рішення щодо його затримання не було», - зазначив Горбатюк.

«Вони зі слідчим поїхали до суду», - додав він.

Він уточнив, що засідання має відбутися у найближчі години в Печерському суді.

Горбатюк також зазначив, що Бубенчика підозрюють у посяганні на життя працівника правоохоронних органів – вбивстві двох правоохоронців (Стаття 348 КК - УП).

Відповідаючи на питання про іншого підозрюваного, якому в лютому оголосили підозру, після чого він не з'явився до суду про обрання запобіжного заходу і втік, Горбатюк зазначив, що «справа Бубенчика пов'язана з тим же епізодом».

Як відомо, у лютому Горбатюк повідомив, що в межах справи про вбивства правоохоронців на Майдані на початку 2014 року оголошено про підозру одному протестувальнику.

У лютому 2016 року з'явилося інтерв’ю з учасником Євромайдану зі Львова, колишнім військовим Іваном Бубенчиком. В інтерв’ю він розповідав, що він нібито вбив двох бійців «Беркуту» на Інститутській 20 лютого 2014 року.

У період з 21 листопада 2013 року по 21 лютого 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, найбільше – 20 лютого.

За даними Генпрокуратури, всього під час Революції гідності постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули.

Як писав «Вголос», у 2016 р. у Львові правоохоронці провели обшук в будинку активіста Євромайдану Івана Бубенчика, який раніше взяв на себе провину за вбивства силовиків у Києві під час Революції Гідності. Під час обшуку правоохоронці вилучили флешку, а також фотографії та документи, які стосуються періоду Євромайдану і початку АТО, так як Бубенчик брав участь у бойових діях на Донбасі.

ІА "Вголос": НОВИНИ