Соціологи зазначають, що за останніх кілька місяців Партія регіонів дещо втратила, в першу чергу через посилення позицій комуністів на Донбасі і Півдні, де їх вже підтримує кожен п’ятий виборець.

Загалом КПУ демонструє найбільш динамічний ріст – вперше за останні кілька років її рейтинг досягнув 10%. Партію регіонів підтримують близько третини виборців Сходу, Півдня та Донбасу, майже кожен п’ятий на Півночі, понад 10% – в Центрі та лише 5% – на Заході.

Згідно з результатами дослідження, за останні два місяці показники Об’єднаної опозиції не зазнали змін.

За Об’єднану опозицію готові голосувати понад 40% виборців Заходу, близько 30% – Центру та Півночі, близько 20% – Сходу. Найгірші позиції на Півдні (близько 10%) та на Донбасі (8%).

Понад 10% підтримують УДАР, за останні два місяці партія додала ще 1,5%. Найбільшу підтримку УДАР має на Заході та Півночі, додав у Центрі, на Сході і Півдні.

Дослідження проводили14 – 27 липня 2012 року. Аудиторія дослідження: населення України віком від 18 років і старші. Вибірка становила 2000 респондентів. Під час дослідження використовували метод особистого формалізованого інтерв’ю згідно з опитувальником (face to face).

ІА "Вголос": НОВИНИ