Про це повідомляє Російська служба Бі-бі-сі з посиланням на дані опитування фонду Громадська думка.

Якби вибори відбулися найближчої неділі, голосувати за партію влади були б готові лише 33% росіян. В останній раз настільки низьким рівень підтримки був в кінці 2007 року.

Ще в червні рейтинг «Єдиної Росії» тримався на рівні 45%, проте потім почав різко знижуватися. Це сталося після того, як лідер партії, прем'єр-міністр Дмитро Медведєв оголосив про підвищення пенсійного віку і збільшення ПДВ.

У підсумку за півтора місяці підтримка Єдиної Росії» впала більш ніж на 10 процентних пунктів, випливає з даних ФОМ. Серед опитаних 43% негативно оцінюють роботу партії - цей показник за півтора місяці зріс на 15 процентних пунктів. 36% росіян зізналися, що за останній місяць стали менше довіряти партії влади.

Низькі рейтинги «Єдиної Росії» можуть негативно позначитися на її результатах на осінніх виборах. У єдиний день голосування 9 вересня в Росії пройдуть вибори 26 голів регіонів, 17 законодавчих зборів і довибори 7 депутатів Держдуми.

Депутати від «Єдиної Росії» майже в повному складі проголосували в першому читанні за законопроект про підвищення пенсійного віку. Підтримка реформи - питання партійної дисципліни: лідером «Єдиної Росії» є прем'єр-міністр Дмитро Медведєв, а формально автором реформи виступив саме уряд.

Однак на тлі невдоволення росіян планами влади підвищити вік виходу на пенсію деякі «єдинороси» вдалися до демаршів. Так, кілька депутатів не прийшли не засідання, а один - колишній прокурор Криму Наталія Поклонська - заявила, що виступає проти реформи, і проголосувала проти. Партія обіцяла обговорити питання про її долю пізніше. Ще один депутат - Сергій Железняк - позбувся партійних постів через те, що не прийшов на голосування в Думі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ