Оперативний резерв першої черги ЗСУ становить понад 200 тисяч осіб.

Про це в понеділок, 10 грудня, повідомив начальник Головного управління персоналу - заступник начальника Генштабу ЗСУ Артур Артеменко, передає Інтерфакс-Україна.

"На сьогодні оперативний резерв першої черги Збройних сил України становить понад 200 тис. осіб, з яких переважна більшість, за результатами соціологічних опитувань, виявили готовність прибути у свої військові частини в разі відкритої агресії противника", - заявив Артеменко.

Він додав, що від початку оголошення призову на військові збори у військових комісаріатах ​​спостерігається позитивна тенденція виконання планових завдань за рахунок резервістів-добровольців, "які без оповіщення, самостійно прибувають до військового комісаріату військових частин".

"З 3 грудня почався новий цикл масштабних зборових заходів, на які поетапно залучаються резервісти і військовозобов'язані, переважно з бойовим досвідом", - повідомив представник Генштабу.

За його словами, планується провести збори в складі бригад терміном до 15 діб і в складі навчальних центрів терміном до 20 діб.

Крім того, в областях, де введено режим воєнного стану, передбачається проведення масових зборів з резервістами і військовозобов'язаними з територіальної оборони терміном до 10 діб.

Артеменко наголосив, що всі зборові заходи передбачається завершити до кінця поточного року.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ