Про це повідомляє «meduza.io». 

При цьому обсяг Фонду національного добробуту в доларовому вираженні за той же період виріс на 0,9 відсотка, а в рублевому - скоротився на 4 відсотки  - до 4 трлн 751,69 млрд рублів (73,86 мільярда доларів), йдеться в повідомленні Мінфіну РФ.

У квітні 2016 року, говориться в повідомленні Мінфіну, 390 мільярдів рублів з Резервного фонду були спрямовані до федерального бюджету для фінансування його дефіциту.

З ФНБ в квітні 6,79 мільярда рублів були відправлені на співфінансування формування пенсійних накопичень застрахованих осіб, які сплатили додаткові страхові внески на накопичувальну частину трудової пенсії в 2015 році.

Резервний фонд формується за рахунок нафтогазових доходів бюджету. Ці доходи також перераховуються до Фонду національного добробуту (ФНБ). Засоби російських суверенних фондів зберігаються в різних валютах і на їх обсяги, в числі іншого, впливають курсові різниці.

В умовах існуючої кон'юнктури на світових нафтових ринках поповнювати суверенні фонди, попереджали раніше Мінфін і Мінекономрозвитку, буде важко. У 2016 році кошти Резервного фонду передбачається активно витрачати на покриття дефіциту бюджету. За прогнозами Мінфіну, за умови збереження невисоких цін на нафту до 2017 року Резервний фонд буде майже повністю вичерпаний. Мінекономрозвитку також очікує, що кошти Резервного фонду в 2017 році закінчаться.

ІА "Вголос": НОВИНИ