Міністр оборони України Олексій Резніков вважає, що найбільш імовірним сценарієм розвитку агресії Росії проти України може бути дестабілізація внутрішньої ситуації, зокрема, проведення мітингів.

Про це він сказав в ефірі програми Свобода слова.

Міністр оборони України Олексій Резніков повідомив, що українська влада готується захищати органи влади й запобігати загрозам. 

"Мені здається, що найреалістичнішим сценарієм може бути будь-яка спроба дестабілізації всередині України. Тому що у Кремлі мають мрії, що їх тут будуть зустрічати з квітами на вулицях Києва чи Одеси, Дніпра, чи Львова. Насправді такого не відбудеться в разі повномасштабної відкритої агресії, — зазначив міністр.

Він також зазначив, що попередні сценарії з 2014 року зараз — неможливі.

«Можливість захопити адміністративні будівлі, скористатися проросійськи, прорадянськи налаштованим населенням, як це відбулося у 2014 році, використовуючи »зелених чоловічків«, – уже неможливо», - додав Резніков.

Так, як повідомив міністр, два дні тому Нацгвардія, поліція та ДСНС відпрацьовували злагодженість своїх дій, а наступного тижня у Херсонській області відбудуться навчання зі звільнення умовно захоплених адміністративних будівель чи підрозділів поліції. 

Що ж до ймовірного наступу Росії, то Резніков сказав, що дані розвідок не розходяться, а от оцінки політиків розходяться.

Раніше, Резніков анонсував власні військові навчання в той період, коли Росія та Білорусь будуть проводити свої. 

Також, як наголосив міністр, українські військові застосовуватимуть безпілотники Bayraktar, протитанкові комплекси Javelin та переносні ракети NLAW.

ІА "Вголос": НОВИНИ