Для повноцінної реінтеграції Донбасу необхідні мінімум 25 років. Відповідну заяву в інтерв’ю «Дзеркало тижня» зробив міністр з питань реінтеграції окупованих територій Олексій Резніков.

За словами посадовця, лунало вже чимало тверджень про те, що процес реінтеграції можливо здійснити за 1-2 роки. На його думку, говорити так неправильно, такі заяви з’являються через нерозуміння.

До прикладу Резніков навів ситуацію в Хорватії. В цій країні діяла перехідна адміністрація з мандатом РБ ООН, її головою був американський генерал Жак Поль Кляйна, який брав всі основні рішення і, маючи батальйон миротворців, забезпечував режим перехідного періоду і впровадження там цікавого досвіду - перехідної поліції.

Він додав, що перехідну поліцію сформували з сербів, які прийняли рішення залишитися і визнали конституційний лад Хорватії, хорватів і осіб інших національностей.

Представник миротворчої місії та поліцейські патрулі забезпечували громадський порядок на території, що підлягає реінтеграції, до проведення місцевих виборів та повноцінного відновлення конституційного ладу.

Читайте більше актуальних новин про Донбас від Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ