Згідно з попереднім висновком експертів, котрі з'ясовують причини катастрофи ефіопського лайнера Boeing 737 MAX 8, її причиною став збій у роботі системи MCAS (Maneuvering Characteristics Augmentation System — системі поліпшення характеристик маневреності).

Про це повідомила в п'ятницю, 29 березня, газета Wall Street Journal, посилаючись на свої джерела, передає «Сегодня».

«Під час брифінгу в четвер у Федеральному авіаційному управлінні США серед фахівців намітився консенсус щодо того, що автоматизована система MCAS дала збій як під час останнього польоту лайнера компанії Ethiopian Airlines на початку березня, так і у випадку з літаком компанії Lion Air в Індонезії, який розбився за п'ять місяців до цього», — цитує видання слова одного з експертів, що беруть участь у розслідуванні.

Згідно з даними, отриманими з бортових самописців ефіопського Boeing, система MCAS автоматично активувалася до того, як літак різко пішов у піке, вказали експерти.

Очікується, що попередня доповідь про причини катастрофи оприлюднить ефіопська влада найближчими днями.

Нагадаємо, що в результаті катастрофи в Ефіопії загинули громадяни більш ніж 30 країн. Загалом на облавку літака авіакомпанії Ethiopian Airlines, який розбився, було 157 осіб.

В авіакатастрофі загинули 19 співробітників ООН.

Згідно з даними МЗС, українців серед загиблих осіб не було.

Літак виконував рейс за маршрутом із Аддіс-Абеби до Найробі, борт Boeing 737 авіакомпанії Ethiopian Airlines зазнав аварії приблизно за 60 км на північний захід від ефіопської столиці в районі міста Бішофту.

ІА "Вголос": НОВИНИ