На цьому наголосив президент Євроради Дональд Туск, передає Укрінформ.

«Нам знову нагадали про виклики, які несе агресія Росії на сході України, а також загрозу імплементації Мінських домовленостей. Бойові дії мають бути припиненні негайно. Режим припинення вогню повинен дотримуватися. Росія повинна застосувати свій вплив на сепаратистів, яких вона підтримує, щоб вони припинили бойові дії», - сказав Туск про ескалацію ситуації в Авдіївці.

Він особливо наголосив на погіршенні гуманітарної ситуації в Авдіївці.

Президент Європейської ради підкреслив необхідність виведення важкого озброєння із району ескалації та забезпечення повного доступу ОБСЄ.

Як писав Вголос, під час засідання Комітету міністрів Ради Європи українська делегація закликала посилити тиск на РФ з метою припинення агресії в Україні та забезпечення повного виконання Росією Мінських угод.

Нагадаємо, уночі артудари бойовиків зруйнували 8 будинків в Авдіївці. У результаті обстрілів Авдіївки за минулу добу загинуло троє мирних жителів.

За результатами зустрічі щодо Донбасу Тристороння контактна група закликала до повного припинення вогню та відведення озброєння.

Бойовики з 29 січня активно обстрілюють українські позиції біля Авдіївки, а також житлові квартали і не погоджуються на встановлення перемир'я.

Напередодні в Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. 

-

 

ІА "Вголос": НОВИНИ