Спікер Державної Думи РФ В'ячеслав Володін заявив, що країна відкликає ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань.

Про це повідомляє Reuters.

Російський чиновник у вівторок, 17 жовтня, пояснив таке рішення Кремля нібито «безвідповідальним ставленням США до глобальної безпеки».

«В інтересах забезпечення безпеки нашої країни ми відкликаємо ратифікацію Договору про всеосяжну заборону ядерних випробувань», - йдеться у його заяві перед дебатами та парламентським голосуванням щодо відкликання ратифікації.

Раніше, 5 жовтня, російський диктатор Володимир Путін заявив про свою неготовність сказати, чи слід РФ відновити ядерні випробування після закликів деяких російських експертів з безпеки та законодавців провести випробування ядерної бомби для «попередження» Заходу.

Хоча РФ відкликає ратифікацію, вона залишиться стороною, що підписала договір, і продовжуватиме співпрацювати з організацією, яка підписала угоду про заборону випробувань, та з глобальною системою моніторингу, яка попереджає світ про будь-які ядерні випробування.

На тлі цього російські офіційні особи стверджують, що відкликання ратифікації не означає, що РФ має намір провести випробування ядерної бомби.

Разом з тим експерти з контролю за озброєннями висловлюють стурбованість, що Росія може повільно рухатися до поновлення ядерних випробувань.

ІА "Вголос": НОВИНИ