Про це повідомляє Польське радіо

Конфлікт у 2008 році призвів до того, що від Грузії відділилися дві самопроголошені республіки: Абхазія та Південна Осетія. Це стало початком агресивної політики РФ у регіоні.

Міністри закордонних справ Польщі, Литви, Латвії та віце-прем’єр України відвідали грузинсько-осетинський кордон. У Тбілісі відбувся ряд зустрічей із представниками грузинської влади. Голова грузинської дипломатії Давід Залкаліані наголосив, що після російсько-грузинської війни одна п’ята території Грузії досі є під окупацією, а викрадення чи ув’язнення людей у сепаратистських республіках – це щоденність.

«Мета нашої зустрічі – звернути увагу міжнародної спільноти на те, що відбувається у Грузії. А цього ми не можемо назвати миром», - заявив грузинський дипломат.

Європейські політики закликали Росію вивести свої війська з Осетії та Абхазії, а також анулювати рішення про проголошення в односторонньому порядку незалежності так званих республік Абхазії та Південної Осетії. 

Міністр закордонних справ Литви Лінас Лінкявічус наголосив, що Польща, Литва, Латвія та Україна підтримують Грузію: «Цей візит є виразом підтримки для Грузії та шляху в напрямку євроатлантичних структур, який вибрала ця країна. Цей довгий і складний шлях вимагає терпеливості і мотивації. Але я не маю сумнівів, що цей момент настане, тому що Грузія у цьому питанні є одностайною. Усі політичні сили прагнуть інтеграції з НАТО та ЄС».

Нагадаємо, російсько-грузинська війна тривала дев’ять днів, але її наслідки відчуваються досі.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ