Про це інформує сайт СТБ.

«Україна – це Європа» – саме з цим гаслом повстали мільйони українців чотири роки тому.

А сьогодні тисячі з них виїхали за кордон у пошуках кращого життя. Але є серед них і ті, які повертаються назад, адже розуміють: Євромайдан потрібно починати з себе. Новий спецпроект програми «Вікна-новини» – це нагадування про те, що українці і тут, і за кордоном прагнуть, щоб головне гасло Євромайдану таки стало дійсністю.

«Наш серіал про людей. Про наші з вами цінності і про те, чи можна любити свою країну на відстані. Мої герої – це пасіонарії, яким, на жаль, не завжди вистачає місця в Україні. Вони не знайомі між собою, але їх усіх поєднують цінності Майдану: бажання жити гідно, чесно і не кривити душею. Кричати «зрада» чи «перемога» – це не для них. Вони виступають за жорсткий контроль влади у сфері проведення реформ, водночас погоджуються, що на їх реалізацію потрібний час», – розповідає автор спецпроекту Мирослав Откович.

Телеглядачі побачать історії п’яти героїв програми, для яких європейський вибір – не просто слова. Серед них розповідь про Юрія – простий чоловік з Львівщини, який давним-давно переїхав на заробітки в Італію. Він перевіз туди дітей і вже там став дідусем.

Після грудневого побиття студентів Юрій зірвався і прилетів назад в Україну. На Майдані пробув недовго, але зрозумів, що йому не байдуже, яке майбутнє чекає на його батьківщину. Він став волонтером. Постійно передає з Риму до України допомогу для учасників АТО.

ІА "Вголос": НОВИНИ