Державна екологічна інспекція України 16 квітня за результатами тендеру замовила ТОВ «Артсіті» автомобілів на 35,80 млн грн.

Про це повідомляється у системі «Прозорро», передають Наші гроші.

У квітні поставлять 40 повнопривідних позашляховиків Toyota RAV4 Hybrid E-AWD E-CTV Drive із бензиновим двигуном 2,5 л і двома електричними двигунами по 895 тис грн.

На ринку інші комплектації з повним приводом продають по 935 тис грн. – 1,12 млн грн.

Усі вони мають круїз-контроль, клімат-контроль, системи і подушки безпеки тощо.

Гарантійний строк на автомобілі становить три роки, або 100 тис км пробігу.

Ніхто з учасників не знижував ціну під час аукціону, тому формальна економія відносно очікуваної вартості закупівлі в 35,80 млн грн. становить усього 2 200 грн, або 0,01%.

Зараз харківська «Артсіті» на чолі з Антоном Подрядчиковим, як і ТОВ «Артсіті Лтд», належить росіянину Олександру Лалаяну, але раніше його партнером був Олег Топчій. Донедавна Топчій і Лалаян володіли нинішнім єдиним конкурентом – ТОВ «Артмотор» із Сум, нині переоформлене на киянку Тетяну Акімову і росіянина Михайла Барабанова.

За даними джерела «Наших грошей», Тетяна Акімова була прописана з Надією Топчій.

Із переможцем за адресою просп. Науки, буд. 54, кв. 54 знаходяться ТОВ «Компанія «Авто-Арт» Людмили Окарьок і ПП «Рентабуд», яке через ТОВ «Фінансова компанія «Укр-Фін-Груп» (директор – Людмила Окарьок), ТОВ «Авізо Інвест» та британську фірму «Анде Трейд» («Ande Trade Llp») належить Олегу Топчію та Олексію Горбову.

Закупівлю провели з другої спроби. Перший тендер відмінили через нестачу учасників, бо після відхилення фірми «Артмотор» за відсутність статуту і свідоцтва платника ПДВ та ТОВ «Фірма «Алмаз Мотор, Лтд» за відсутність інструкції на автомобіль Toyota RAV4 і тендерного забезпечення єдиним допущеним учасником залишилася фірма «Артсіті».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ