Про це заявив голова Волинської «Свободи» Анатолій Вітів, коментуючи рішення РНБО про обмеження руху на території «ДНР» та «ЛНР». 

Націоналіст наголосив, що мова йде про тимчасовий характер обмежень, а саме: до повернення під українську юрисдикцію захоплених підприємств, припинити переміщення вантажів через лінію зіткнення.

«Фактично йде торг і ціль його – повернення підприємств Ахметову. Не більше й не менше. На території ОРДЛО нема жодної української юрисдикції. Це такий же фейк, як і невдала «новоросія». Влада після того, як не змогла силою і погрозами змусити українців змиритися з тим, що вона торгує національним суверенітетом, вдається до хитрощів», - наголосив Анатолій Вітів. 

Також він додав, що українцям не варто дати дозволяти себе обманювати.

«Ніякі гібридні фейкові рішення РНБО не вирішать проблем України. Тільки прийняття закону про окуповані території. Тільки ухвалення закону про заборону торгівлі з окупантами. Українці не надавали права владі продавати країну за брудну готівку, ціною яким знищені й скалічені життя наших громадян. Такі законопроекти були зареєстровані народними депутатами від ВО «Свобода». Націоналісти, як зажди, виявилися  більш далекоглядними, ніж влада бариг та злочинців», - відзначив свободівець.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ