Текст Варшавської декларації опублікований на офіційному сайті НАТО.

Зокрема, в ньому є рішення продовжувати діалог з Росією з метою «уникнення непорозумінь».

«Ми домовилися про те, що розмови з НАТО дозволять нам комунікувати свою позицію, і за нинішніх обставин першим пунктом нашої розмови лишатиметься кризова ситуація в Україні та навколо неї», – йдеться в документі.

Країни-члени НАТО, зокрема, вирішили залишити Раду НАТО-Росія основним каналом політичної комунікації.

Йдеться про «періодичний, сфокусований та змістовний діалог в рамках Ради НАТО-Росія на основі взаємності, з метою уникнути непорозуміння, прорахунків та небажаних ситуації, а також підвищити підзвітність та прозорість».

Також окремо наголошується, що Альянс вирішив зберегти військові лінії комунікації.

«Ми домовилися продовжити використання цих каналів зв’язку щоб вирішувати критичні питання, які виникають, а також закликаємо Росію використовувати ці лінії зв’язку», – йдеться в декларації.

Раніше в НАТО скаржилися, що Росія не використовує лінії військової комунікації та, зокрема, не повідомляє НАТО про заплановані військові навчання.

Як писав «Вголос», раніше генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що лідери Альянсу домовилися дотримуватися єдиної політики щодо стримування та діалогу з Росією. Домовленості були досягнуті під час неформальної вечері на саміті у Варшаві в п'ятницю ввечері, 8 липня.

ІА "Вголос": НОВИНИ