На цьому наголошено у в матеріалах МВФ, опублікованих сьогодні, передає 112 Україна.

МВФ зазначає, що лондонський суд схвалив прискорений розгляд позову РФ до України, але вирішив заморозити виконання рішення до наступного засідання. Його очікують наприкінці травня. Також суд надав Україні право на апеляцію.

«Таким чином, рішення суду Лондона не змінює висновків місії МВФ, що Україною було дотримано всіх вимог у рамках оновленої політики кредитування МВФ», - зазначено в документах МВФ.

Однак наголошено на необхідності подальших зусиль з боку України щодо врегулювання ситуації з так званим «боргом Януковича». Це необхідно для досягнення встановлених програмою співпраці цілей.

Як відомо, Високий суд Лондона 29 березня схвалив прискорений розгляд позову РФ до України щодо «боргу Януковича» стосовно євробондів на 3 млрд доларів. Київ має намір оскаржувати рішення.

Україна отримала від РФ кредит у 3 млрд доларів за президентства Віктора Януковича в грудні 2013 р. Київ наполягав на визнанні боргу комерційним з його подальшою реструктуризацією та списанням частини заборгованості. Своєю чергою Росія відмовилася від реструктуризації на умовах, прийнятих приватними кредиторами України, і зажадала визнати борг державним.

У грудні 2015 р. Кабінет міністрів України ввів мораторій на виплату 3 млрд дол. за єврооблігаціями. У лютому 2016 р. Росія подала позов проти України до Високого суду Лондона щодо стягнення боргу. У травні Україна подала документи щодо свого захисту в рамках цього судового процесу. Високий суд Лондона призначив розгляд справи за позовом Росії до України на 17-20 січня 2017 р.

ІА "Вголос": НОВИНИ