У будівництві газогону Nord Stream 2 визначальне значення для американської позиції має Польща. Про це в середу, 10 жовтня, заявив колишній міністра оборони країни Антоній Мацєревич, пише варшавська газета Dzennik.

Польське «Радіо 24» розпитувало в екс-міністра про можливі способи запобігання будівництву Nord Stream 2. «Президент Дональд Трамп неодноразово підкреслював своє негативне ставлення до «Північного потоку-2», — нагадав він. — Але, як це часто відбувається в політиці, слова дуже важливі, а дії — важливіші. Ми сподіваємося, що в цій ситуації польська політика буде твердою, а американські справи — такі ж, як і слова».

На думку пана Мацєревича, необхідно зберігати дуже тверду позицію Польщі щодо будівництва «Північного потоку-2». «Рішення, чи запроваджувати санкції, лежить на столі президента США, а буде воно підписане, чи ні, залежить від позиції Польщі», — наголосив він.

У жовтні ц. р. прем'єр-міністр РП Матеуш Моравецький висловив сподівання, що проект будівництва газогону можуть зупинити санкції США. А президент Дуда, котрий зустрічався у вересні в Білому домі з президентом США, заявив TVP Info, що Дональд Трамп рішуче виступає проти будівництва Nord Stream 2.

ІА "Вголос": НОВИНИ