Про це у розмовній студії «Правди. Розслідування» говорили із громадським активістом Тарасом Бенем.

«Була сесія перед тим, за місяць часу, коли передали. Але тоді депутати не проголосували за це рішення. А через місяць сесія проходила під головуванням Андрія Садового, можете здогадатись – чому. І депутати проголосували за виділення ділянки для «ДТЕК Західенерго», – розповів він.

Як відомо, понад сто гектарів, які споконвіку належали Сороки-Львівській сільській раді, раптом в офіційному реєстрі почали числитись уже за Львівською міськрадою. У пресі це «непорозуміння» відверто називали крадіжкою, а сільський голова звернувся до прокуратури. Втім, не обійшлося тут і без тиску активістів:

«У кінцевому результаті ми прийшли, принесли витяг з Державного земельного кадастру, постояли з головою сільської ради Зеновієм Петриком, поговорили по-чоловічому… І аж після цього було подано заяву в прокуратуру».

Щоправда, поки «помилку у реєстрі» ще не виправили, 5 гектарів із понад 100 отримали нового власника.

«На момент, коли ще запис не було виправлено, цю землю ЛМР легенько передали ДТЕК «Західенерго». Наскільки нам відомо, під ці землі проект був розроблений ще у 2008 році. Там мали будувати і запускати котли для виробництва електроенергії. І так само – 15% там мали спалюватися тверді побутові відходи», – розповів Тарас Бень.

За словами активіста, на перший погляд ворогуючі партії об’єднались заради спільної мети, якою стала передача та поділ земельної ділянки.

Нагадаємо, у програмі «Правда. Розслідування» йшлось про те, що львівський сміттєпереробний завод, який хочуть побудувати на території ТЕЦ-2, може стати «інженерною бомбою» вповільненої дії.

Більше дивіться у відео. Проект «Правда. Розслідування» виходить на телеканалі НТА з березня 2016 року. Подивитись програми можна на сайті телеканалу.

ІА "Вголос": НОВИНИ