Про це йдеться у відповіді Державної судової адміністрації на запит агентства «Українські Новини», передає Радіо свобода

«Постановою Головного слідчого управління Нацполіції від 24 липня 2017 року про застосування заходів безпеки стосовно осіб, що приймають участь у кримінальному судочинстві, підприємство (державне підприємство «Інформаційні судові системи») зобов’язане обмежити в Єдиному реєстрі судових рішень повний і загальний доступ до ухвал слідчих суддей Печерського районного суду Києва за клопотаннями у кримінальному провадженні», – вказується у відповіді.

Причина цього рішення Нацполіції не зазначена.

Наразі у Єдиному реєстрі судових рішень вилучені з відкритого доступу понад 200 рішень у справі про вбивство Шеремета – зокрема вилучені рішення про надання поліції інформації про мобільні переговори можливих фігурантів кримінального провадження.

Шеремет був убитий 20 липня 2016 року в центрі Києва внаслідок підриву автомобіля. Українська влада кваліфікує загибель журналіста як умисне вбивство. До цього часу офіційного підозрюваного у розслідуванні вбивства Шеремета немає.

Раніше правоохоронці вже заявляли, що до роботи над справою залучали міжнародні служби ФБР і Інтерпол, але про результати їхньої роботи не повідомляли.

12 липня міжнародна організація «Комітет захисту журналістів» у своєму звіті розкритикувала розслідування вбивства Шеремета і заявила, що воно викликає більше запитань, ніж відповідей, через майже рік після вбивства.

Павло Шеремет – білоруський, російський і український журналіст телебачення, радіо і періодичних видань, у 1990-х – 2000-х роках керівник відділу спеціальних інформаційних проектів російського телеканалу ОРТ, згодом – «Першого каналу». Останні п’ять років жив у Києві, працював в інтернет-виданні «Українська правда», а також на радіо «Вести».

 

ІА "Вголос": НОВИНИ