Про це пише у Facebook політичний оглядач Олександр Аронець.

«Чого варта лише офіційна торгівельна статистика: за перший квартал поточного року Україна поставила в РФ товарів на $935 млн. Це на рекордні 44% більше, ніж за аналогічний період минулого року. Українська влада повинна бути послідовною і розірвати всі економічні зв’язки з державою-агресором, а не продовжувати запудрювати українцям очі!

Безумовно, закрити московські інформаційні мережі давно треба, адже російські сервіси збирають інформацію про українців і Україну, вивчають українську топографію, збирають фінансові дані, ведуть антиукраїнську пропаганду. Російські хакери вже здійснювали успішні атаки на українські урядові сайти, і їх легко можна повторити через використання фірмами російських програмних продуктів. А соцмережі - це ідеальна відправна точка для того, щоб ФСБ оцінила вашу придатність на роль чергового «українського терориста», затриманого в Росії, чи викраденого ФСБ на території України.

Зрештою, влада навіть не думає закрити московську «православну» церкву - російський диверсійний корпункт в Україні, місце де значно сильніше пропагують русскій мір, аніж у соцмережах», - пише Аронець.

 

Як уже писав Вголос, Президент України Петро Порошенко підписав указ про нові санкції проти РФ. Серед обмежень, які передбачає документ, блокування доступу до російських соцмереж та окремих сайтів.

ІА "Вголос": НОВИНИ