Про це йдеться в заяві прес-служби ВО «Свобода».

Наразі територіальна виборча комісія опрацювала лише четверть протоколів, така низька швидкість та ефективність роботи комісії може свідчити про спробу однієї із політичних сил вплинути на остаточний результат виборів до обласної ради та сфальсифікувати його на власну користь.

Звертаємося до членів територіальної виборчої комісії не піддаватися на тиск з боку представників «Аграрної партії України» та працювати чесно. Будь-які маніпуляції із волевиявленням жителів області будуть викриті, адже наш виборчий штаб має копії усіх протоколів дільничних виборчих комісій із мокрими печатками. Згідно паралельного підрахунку голосів обласного штабу ВО «Свобода» «Аграрна партія України» на чолі із Віктором Матчуком не долає прохідний бар’єр та набирає менше п’яти відсотків голосів виборців. Саме тому ми вимагаємо від влади області не допустити викривлення волевиявлення громадян та чесного і прозорого встановлення результатів виборів.

Нагадуємо, що відповідно до статті 158 Кримінального кодексу України спроби фальсифікації результатів виборів караються позбавленням волі строком до десяти років.

ІА "Вголос": НОВИНИ