У Міжнародний день соціальної справедливості Молодіжна рада об'єднання профспілок Львівщини підсумувала опитування у соціальній мережі Facebook.

Про це повідомили в Молодіжній раді об'єднання профспілок Львівщини. 

У період з 6 по 20 лютого люди методом голосування обирали, що для них означає «соціальна справедливість». Найбільшу кількість голосів обрав варіант «Рівність соціальних прав, законність для всіх, захист прав громадян». Зауважимо, що не вірять у соціальну справедливість більше шести відсотків опитаних:

«Рівність соціальних прав, законність для всіх, захист прав громадян» — 35,34 % голосів; «Благополуччя народу, гідна зарплата та пенсії, доступне житло» — 24,14 % голосів; «Наявність рівних можливостей для реалізації своїх здібностей і задоволення соціально-економічних потреб» — 15,52 % голосів; «Ефективний соціальний захист (пенсіонерів, інвалідів, молоді, дітей)» — 7,76 % голосів; «Соціальні блага по заслугах, по праці, оцінка людини по її особистих якостях» — 6,03 % голосів; «Соціальної справедливості не існує» — 6,03 % голосів; «Доступна й якісна медицина для всіх» — 2,59 % голосів; «Заможні допомагають бідним» — 1,72 % голосів; «Важко відповісти» — 0,86 % голосів.

«Щодня та щохвилини у світу від соціальної несправедливості потерпають десятки та сотні мільйонів людей. Расизм, недоступна медицина, низький рівень оплати праці, відсутність елементарних матеріальних благ, нерівність перед законом і десятки інших соціальних несправедливостей можуть у будь-який момент торкнутись кожного. У зв’язку з бойовими діями на сході держави, переселенцями, міграцією за кордон, корупцією й економічною нестабільністю ця проблема особливо гостро постає для усього українського народу. З метою роз’яснення населенню принципів соціальної справедливості ми провели опитування серед львів’ян. Проінформований — озброєний, люди повинні знати свої права та не терпіти соціальну несправедливість», — зазначає голова Молодіжної ради ОПЛ Олег Долінський

Нагадаємо, що Всесвітній день соціальної справедливості відзначають 20 лютого, починаючи з 2009-го. Цього дня ООН пропонує всім державам-членам присвятити цей спеціальний день проведенню на національному рівні конкретних заходів відповідно до мети та завдань Всесвітньої зустрічі на вищому рівні в інтересах соціального розвитку та XXIV спеціальної сесії Генеральної Асамблеї.

ІА "Вголос": НОВИНИ