[media=140603,140604,140605,140606,140607] 

Скріншот із його листування оприлюднено на Telegram-каналі Mash.

ЗМІ повідомляють, що нападником є учень корекційного класу Артем Тагіров, який мстився іншим школярам за знущання. Під час обшуків у хлопця знайшли список його кривдників із переліком образ, яких вони завдавали. Про підготовку нападу школяр попереджав своїх друзів у мережі «ВКонтакте» за місяць до трагедії та навіть за рік до цього.

Також з’ясувалося, що Артем публікував на своїй сторінці у «ВКонтакте» фотографії з нацистською свастикою. А ще він був активним учасників груп «колумбайнерів» - послідовників двох старшокласників американської школи «Колумбайн» у штаті Колорадо, які у 1990 році вчинили напад, озброївшись саморобною вибухівкою та стрілецькою зброєю. Тоді загинули 13 людей, а нападники застрелились.

На даний час у соцмережах також з’являються фото з місця події. На світлинах видно закривавлену підлогу та вигорілий клас.

Наразі слідчий комітет РФ відкрив кримінальну справу проти 17-річного хлопця за ознаками замаху на вбивство двох і більше осіб.

Нагадаємо, у російській Башкирії в місті Стерлітамак учень напав на школу. Хлопець зайшов до кабінету інформатики, де перебували його однокласники, і ножем порізав руку однієї з учениць, а також наніс ножове поранення вчителю. Потім він розлив горючу речовину і підпалив її. Після сам собі наніс ножове поранення.

ІА "Вголос": НОВИНИ