Про це повідомляє Міністерство інформаційної політики України.

«Цей документ – наше політичне бачення, спрямоване на забезпечення національної безпеки України в інформаційній сфері», – заявив Міністр інформаційної політики Юрій Стець заявив.

Зокрема, Доктрина визначає національні інтереси в інформаційній сфері, мету, завдання, принципи, напрями, пріоритети і механізми формування та реалізації державної інформаційної політики.

У документі зазначається, що пріоритетами державної політики в інформаційній сфері зокрема є: створення та розвиток структур, що відповідають за інформаційно-психологічну безпеку, насамперед у Збройних Силах України, з урахуванням практики держав-членів НАТО; розвиток і захист технологічної інфраструктури забезпечення інформаційної безпеки України; забезпечення повного покриття території України цифровим мовленням, передусім прикордонних і тимчасово окупованих територій тощо.

Документ опрацьовано апаратом РНБО. Також він включає зауваження від Комітету ВРУ з питань свободи слова та інформаційної політики, МОУ, СБУ, НІСД.

Нагадаємо, що цей стратегічний документ розроблено Експертною радою при МІП, до складу якої входять народні депутати України, експерти у сфері інформаційної безпеки, науковці, журналісти та представники громадськості.

Крім того, цей документ обговорено з нашими європейськими партнерами.

ІА "Вголос": НОВИНИ