Про це він заявив сьогодні, 13 квітня, під час засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, передає кореспондент «Вголосу».

«Впродовж восьми років у Львові діє рішення виконавчого комітету про заборону роздрібної торгів алкогольними напоями у стаціонарних та тимчасових об’єктах торгівлі з 22 години ночі до 10 ранку. Це рішення було прийняте з метою впорядкування роздрібної торгівлі алкогольними напоями і зменшення кількості злочинів, скоєних у стані алкогольного сп’яніння. Близько 10% мереж впродовж 8 років просто ігнорують це рішення і ми з службами досі не можемо навести там порядку. Такі заклади є на Зерновій, Куліша, Театральній. Їхні власники – це родина Хмельницьких. За останні два роки були спрямовані листи і у поліцію, і у фіскальну службу. Також останніх 10 днів я проводила контрольну закупівлю алкогольних напоїв після 22 год. Мені продавали – без проблем. Жодного разу не видали чек», - сказала директор департаменту економічного розвитку Ірина Кулинич.

Садовий у тому, що у Львові продають алкоголь вночі звинуватив також поліцію та податкову інспекцію.

Начальник відділу ліцензування роздрібної торгівлі алкогольних напоїв і тютюнових виробів ГУ ДФС у Львівській області Мирослава Зарічна коментуючи заяву Садового заявила, що перевірки закладів вони мають право здійснювати лише раз на рік. А на підприємців-порушників податкова наклала штраф.

«Йти з перевіркою на одну і ту ж адресу ми маємо право лише раз на рік. Такий Податковий кодекс», - зазначила Мирослава Зарічна.

Садовий же запропонував жінці, якщо вона не може змінити законодавства, робити все «фізично».

Представник Нацполіції у Львівській області Дмитро Савицький повідомив, що наразі у місті патрулюють не їхні співробітники, а працівники патрульної поліції Львівської області.

«Працівники поліції у межах своїх повноважень, виконують свої обов’язки. За продаж алкоголю у нічний час від початку року працівниками поліції складено 64 протоколи. Патрулює у місті патрульна поліція, вона не належить до структури Нацполіції. А ми працюємо тільки по заявах населення. Ми не здійснюємо координацію патрульних», - сказав правоохоронець.

«Громадськість, журналісти моніторте інформацію по всіх алкомаркетах. Потім доповісте на засіданні виконавчого комітету. Дам вам слово і ви розкажете, як працюють правоохоронні органи», - сказав Садовий і передчасно покинув засідання виконавчого комітету ЛМР.

ІА "Вголос": НОВИНИ