Про це повідомляє newsone.ua з посиланням на BBC.

Як розповів розробник, його робочий пропуск перестав спрацьовувати, він втратив доступ до програм на комп'ютері, а один із співробітників повідомив, що обліковий запис Діалло в системі деактивовано.

Через кілька днів охорона веліла Діалло зібрати речі і залишити офіс. Коли він звернувся безпосередньо до директора компанії, та запевнила, що програміста не планували звільняти і не віддавали такого розпорядження. Пізніше глава компанії сама отримала лист з повідомленням про звільнення Діалло.

«Я просидів три тижні без роботи і без зарплати, поки зі мною переукладали договір і заново налаштовували всі необхідні рівні допуску. Так що я хотів пояснень», – розповідає Діалло.

Виявилося, що менеджер повинен був переукласти тимчасовий контракт з Діалло, але був звільнений і, ймовірно, не займався цим. Контракт закінчився – і система самостійно звільнила співробітника. Далі машина розпорядилася заблокувати пропуск Діалло, а потім відключити його робочий аккаунт.

Ситуацію вже порівняли з епізодом серіалу «Чорне дзеркало». Зокрема, експерт в області штучного інтелекту Дейв Коплін заявив, що ця історія має стати застереженням для розвитку відносин «людина-машина».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ