Фахівці ГУ Держпраці у Львівській області провели інспекційне відвідування у ТзОВ, яке здійснює свою діяльність у сфері гуртової торгівлі та надання логістичних послуг.

Під час контрольного заходу встановили факт укладення суб’єктом господарювання договорів цивільно-правового характеру з 52-ма фізичними особами. Проте фахівці ГУ Держпраці встановили, що між працівниками та роботодавцем були саме трудові відносини.

Відтак товариство з обмеженою відповідальністю оштрафували на п’ять мільйонів вісімсот сім тисяч вісімсот вісімдесят гривень.

Нагадаємо, що до порушень, пов’язаних із використанням незадекларованої праці належать:

  • фактичний допуск працівника до роботи без оформлення трудового договору;
  • підміна трудових відносин цивільними;
  • оформлення працівника на неповний робочий час у разі фактичного виконання роботи повний робочий час, установлений на підприємстві;
  • виплата заробітної плати (винагороди) без нарахування та сплати єдиного соціального внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та податків.
До слова, з початку року Головним управлінням Держпраці у Львівській області за допуск працівників до роботи без належного оформлення оштрафували 53 суб’єкти господарювання на загальну суму 23 663 590 грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ