Про це повідомляє NakedScience.

Щороку з'являються дослідження, що демонструє стрімкий розвиток інформаційних технологій, а також можливу загрозу для мільйонів людей, пов'язану з втратою робочих місць. Зараз фахівці, Інституту майбутнього людства при Оксфордському університеті, вирішили провести комплексне дослідження. Його результати представлені на ресурсі New Scientist.

Було проведено опитування 352 світових експертів в галузі штучного інтелекту. Азіатські вчені виявилися більш «оптимістичні» в прогнозах розвитку штучного інтелекту, ніж їх північноамериканські колеги. На думку перших, штучний інтелект перевершить людину у вирішенні завдань протягом 30 років. Північноамериканські вчені заявили, що штучний інтелект замінить людину за 70 років.

Загалом, вчені з різних куточків Землі дуже високо цінували темпи розвитку штучного інтелекту. На їхню думку, з імовірністю 50% штучний інтелект замінить людину в усіх сферах діяльності пвпродовж 120 років.
 
Перекладачі стануть не потрібні до 2024 року: тоді штучний інтелект буде справлятися з такими завданнями краще. До 2026 року роботи будуть впевнено писати прості есе. Водії вантажних автомобілів стануть не потрібні до 2027 року, а до 2031-му та ж доля чекає продавців роздрібної торгівлі. В середині XXI століття роботи будуть впевнено виконувати хірургічні операції. Примітно, що штучний інтелект зможе освоїти навіть творчі професії. Якщо вірити дослідженням, майже всю художню літературу до кінця 40-х теж будуть писати спеціальні програми.

«Вголос»
 
 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ